ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вътрешни избори за спорните кандидат-кметове на Реформаторския блок

НДКПарламентарни избори  2014 парламентПресконференцияРеформаторски блокРадан КъневМеглена КуневаБожидар Лукарски

СДС предлага в градовете, където структурите на партиите в Реформаторския блок не могат да се споразумеят за единна кандидатура за кандидат-кмет, да се провеждат вътрешни избори. Това каза в ефира на БНТ лидерът на синята партия и икономически министър Божидар Лукарски. 

Той отбеляза, че ще направи официално това предложение пред останалите формации от блока на редовното заседание на парламентарната група във вторник, защото "вътрешните избори са най-демократичния начин да бъде определена една изявена личност".

Според него има вариант номинациите за местния вот да се правят на базата на социологическите проучвания, но той лично не го предпочита. По думите му обаче налагането на кандидат не е добър подход.

Попитан за кандидатурата за кмет на София, лидерът на СДС отговори, че смята настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова от ГЕРБ за изключително успешна, но това не означава, че не би подкрепил неин опонент от Реформаторския блок. 

"Емил Кабаиванов е изключително успешен кмет и ние твърдо заставаме зад него. Хората в Карлово също го харесват и това ще се види на изборите. Неадекватно е да се повдигат въпроси от първия му мандат от 2007 г. точно сега" – така Божидар Лукарски отговори на въпроса дали го смущава течащата проверка срещу Кабаиванов, който е втори мандат кмет на Карлово и бивш лидер на СДС. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст