ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата в Стара Загора обвини трима за отглеждане, държане и разпространение на наркотици

наркотици - марихуана

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от Наказателния кодекс (държане на наркотици с цел разпространение) Стефан Л., на 27 г. от гр. Стара Загора, и Пламен Б., на 24 г., от гр. Раднево.

На 12 юни 2015 г. под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора е проведена съвместна акция с МВР в село Столетово, общ. Опан. В мазето на жилищна сграда е открита изградена лаборатория за отглеждане на канабис. При извършените процесуално-следствени действия от мазето са иззети 143 саксии с растения канабис с височина до 50 см, вентилационна система, трансформатори за захранване на осем лампи, бутилки и торби с тор. В жилищната сграда в с. Столетово са установени и задържани Живко Д., Стефан Л. и Пламен Б. При обиски в тях са открити общо около 2 гр. амфетамини и 7 гр. марихуана. Извършен е претърсване в квартира, ползвана от лицата, в град Стара Загора в квартал “Самара”, откъдето са иззети около 80 грама бяло прахообразно вещество на кристали, което при полеви наркотест реагира на амфетамин, както и марихуана, електронна везна и други приспособления за разфасоване на наркотици. Извършени са претърсвания и изземвания и на други адреси в гр.Стара Загора, за които е установено, че се ползват от лицата.

Стефан Л. и Пламен Б. са задържани за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Пламен Б. е осъждан на 1,6 г. условно с 3 г. изпитателен срок за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества през 2011 г. Стефан Л. има две влезли в сила присъди за държане на наркотици, като второто осъждане е от 2014 г. – 6 месеца условно с 3 г. изпитателен срок.

С постановление на Районната прокуратура в Стара Загора за 72 часа е задържан и Живко Д., на 29 г. от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем за престъпления по чл.354 а ал.3 от Наказателния кодекс (държане на наркотични вещества)  и по чл.354 в от Наказателния кодекс (отглеждане на растения от рода на конопа). До момента е установено, че иззетите растения канабис са отглеждни в имот на родителите му, които не живеели там.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора и на Районна прокуратура-Стара Загора продължават активните процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначаване на експертизи и др. Установяват се връзките между тримата задържани и съпричастността им към престъпленията, предмет на двете досъдебни производства.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст