ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Държа си парите в Ресторантбанк

ПарламнетКлетва на 43 - то Народно събраниеВежди Рашидов -- ГЕРБ

Вече никъде не си държа парите, ям и пия вече. В Ресторантбанк си ги държа. Това каза в кулоарите на парламента културният министър Вежди Рашидов. 

Той имаше на влог в Корпоративна търговска банка близо 2.5 млн. лева. Днес се навършва една година от началото на аферата КТБ. 

Рашидов направи две цесии, за да спаси парите си, но обясни, че все още не ги е получил. "Мойта равносметка след КТБ е на минус, надявам се скоро да стане на плюс", каза той. По думите му в момента има "обжалване" и не пожела да каже повече подробности, заради "личната банкова тайна". 

Културният министър заяви, че никога не е крил доходите си и е подавал коректни данъчни декларации. Той призова журналистите да проверят тези, които мълчат, защото за да "казваш остри думи – трябва да си си платил данъците".

Рашидов не коментира дали харесва или не светещите очи на паметника на цар Самуил в центъра на София като отбеляза, че неговите "помръкнали" след цялата тази дискусия. "Няма да чуете от устата ми лоша дума за творец", заяви той. 

"Никога не съм гледал на изкуството като на любовница, която трябва да харесвам, имам друг поглед. Бъркате ме, не съм арткритик, скулпторът прави скулптура, а не да говори глупости", подчерта министърът. 

Той коментира и ситуацията, в която са изпаднали творците от поколението на починалия преди дни Борис Гуджунов. По думите му след като от Министерството разбрали за състоянието на естрадния певец му дали около 8 хил. лева, а самият той дал около 1000 лева лични средства. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст