Горанов готов да заведе всички кандидати за гуверньор в сградата на БНБ

Владислав Горанов мин. на финансите

Министърът на финансите Владислав Горанов е готов да се снима с всеки от кандидатите за поста управител на БНБ на стълбите пред сградата и да ги заведе в банката, ако някой от тях не може да си осигури достъп до там. Това коментира самият той пред депутатите от бюджетната комисия. Коментарът му идва в отговор на обвиненията на Емил Димитров – Ревизоро от Патриотичния фронт, който предупреди, че чрез снимката с кандидата на ГЕРБ Димитър Радев пред БНБ Горанов е показал пристрастие. Депутатът попита иронично попита дали министърът не подработва и като екскурзовод.

Според финансовия министър обаче няма нищо по-естествено, когато имаш позиция да я показваш. "Ако бях поднадзорно лице на БНБ, щяхте да имате основание за въпроси към мен, но да питате финансовия министър какво прави пред Централната банка с най-добрия кандидат за БНБ, показва безпокойство за прозрачен процес на избор", каза Горанов. 

Той предложи, ако кандидатът на Патриотите Григорий Вазов не може да влезе в Централната банка ще му уреди среща с когото поиска.

Финансовият министър коментира още, че има хора, които се притесняват да бъде избран предвидим и подготвен кандидат, който ще отговаря за 22 млрд. евро резерви, за валутния борд и за връщането на доверието в банките.

"Напълно приемам това, че фаворизирането на един кандидат пред друг може да дразни, но няма лошо да заявиш позиция кого подкрепяш", изтъкна Горанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст