Шойбле: Гърците направиха крачка назад

Шойбле агитира за балансиран бюджет.

Гърците по-скоро направиха крачка назад. Позициите се раздалечават, вместо да се приближават. Имаме големи различия. Това каза германският министър на финансите Волфганг Шойбле при пристигането си за консултациите на министрите от Еврогрупата.

Ръководителят на Еврогрупата Йерун Дейселблум потвърди, че засега няма постигнато споразумение с Гърция. "Единственото нещо, което представихме на Еврогрупата, е изготвеното предложение от институциите. Нямаме съгласието на гърците за него, затова ще чуем на срещата на Еврогрупата какви са идеите на гръцката страна – с какво могат и с какво не могат да се съгласят. Предложението ще е отправната ни точка", съобщи той.

Единствено комисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси изрази по-оптимистични очаквания. "Имаме няколко точки, по които постигнахме съгласие, но трябва да продължим нататък, за да стигнем до пълно споразумение, което очевидно е политическото желание на Комисията. Мисля, че е в ръцете ни и в мисълта ни и с политическа воля и сътрудничество е възможно да стигнем до него през следващите няколко часа. Знаем, че времето изтича", бяха думите му преди срещата на Еврогрупата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст