Обществени поръчки

Купуват джипове за граничарите

Главна дирекция Гранична полиция е обявила поръчка за доставка на осем патрулни автомобила с повишена проходимост, които да заменят старите джипове, с които сега се придвижват граничарите. Новите превозни средства ще струват 420 хил. лева. Задължително изискване е колите да бъдат боядисани в цвят "Chrome green", но за разлика от повечето подобни държавни търгове, този път не са заложени конкретни технически параметри, които да предопределят победителя. Кандидатите могат да подават своите оферти до 20 юли.

 

Горанов търси охранители

Конкурс за организиране и изпълнение на физическа охрана на имоти, съоръжения и движимото имущество в тях, собственост на Министерството на финансите, е обвил ресорният министър Владислав Горанов. От избраната фирма ще се иска да осигурява и пропускателен режим в представителните сгради на ведомството. Договорът с пазачите ще бъде със срок до края на 2017 година. Предвиденото възнаграждение за този период е 348 хил. лева. Документи ще се приемат до 20 юли.

 

Откриват нови тракийски могили за туристите

Община Казанлък ще даде над 2.5 млн. лв. за консервация, реставрация и социализация на тракийските могили "Хелвеция" и "Грифони", както и за изграждането на приемна сграда до тях. Проектът се осъществява с пари и от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 чрез Програмата "Културно наследство и съвременни изкуства" и трябва да бъде реализиран за 180 дни. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие в надпреварата е 4 август.

 

Митница "Свиленград" – с нов ТИР терминал

Агенция "Митници" ще даде 120 хил. лв. за доставката и монтажа на офис оборудване и обзавеждане за новия митнически и ТИР терминал в Свиленград. С парите ще бъдат купени близо 100 работни маси и шкафчета, 115 стелажа, ниски масички, мека мебел и други. За тази поръчка ще може да се кандидатства до 23 юли.

 

Социалните избират сервиз за колите си

Близо половин милион лева ще даде Агенцията за социално подпомагане през следващите две години, за да осигури сервизно обслужване на автомобилите си. Сумата е толкова внушителна, тъй като ведомството стопанисва цели 210 превозни средства в цялата страна. Въпреки това споразумение ще бъде подписано само с една фирма – тази, която предложи най-ниска цена за един сервизен човекочас вложен труд. 20 юли е срокът за представянето на оферти.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст