“Карфур” и “Пикадили” се отказаха от плановете си за сливане

Карфур

Както в. "БАНКЕРЪ" писа преди време, сделката между веригите супермаркети "Карфур" (Carrefour) и "Пикадили" няма да се състои. Това потвърдиха в прессъобщение от "КМБ Б.В" – компанията, представляваща търговска веригата "Карфур" в България. От там обявиха, че сливането с АП "Март" АД, която е собственик на "Пикадили", пропада.

"КМБ Б.В." ще продължи да управлява мрежата си автономно, но с нов опитен мениджърски екип, който незабавно ще въведе в сила план с действия, за да продължи с развитието на операциите и дейностите си, поставяйки изискванията и нуждите на клиентите в центъра на бизнеса на компанията. От там обаче не уточняват причината за развалянето на сделката.

Към момента компанията, собственик на "Пикадили", не е разпространила свое становище по въпроса.

"Карфур" и "Пикадили" обявиха, че се сливат през ноември 2014 година, след като през март същата година веригата "Пикадили" бе продадена от белгийския й собственик Delhaize Group на новоучреденото дружество "АП Март".

Внимание заслужава фактът, че зад сделката всъщност стоят братята Валентин и Десислав Попови (синове на бившия изпълнителен директор на СИК Димитър Попов). Те са реалните притежатели на "Пикадили", но станаха по-известни със скандалния проект "София ленд" в Борисовата градина.

"Пикадили" има 53 магазина в София, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин, Пловдив и Габрово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст