Глобяват верига, заблуждавала, че в сандвичи има кашкавал

кзп

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на верига ресторанти за бързо хранене да заблуждава клиентите си, че влага в сандвичите кашкавал. Причината е, че на практика е използвано топено сирене. За подобно нарушение Законът за защита на потребителите предвижда и глоба до 30 000 лева, съобщиха от КЗП.

От комисията уточняват, че на ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовава съставката "кашкавал". При проверка на фактурите от производителя КЗП е установила, че артикулът е изписан като "топено сирене триъгълни парчета" или "триъгълни парчета" без подробно описание.

Върху представената пред контролния орган опаковка на продукта е записано: "Нарязано топено сирене. Триъгълни филийки.", а на етикета на производителя върху кашона стои надпис: "Топено сирене".

Комисията смята, че невярната информация в рекламните материали за вида на влагания продукт, като част от съставките на различните сандвичи, заблуждава потребителите и е възможно да повлияе на решението им за покупка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст