Отлично представяне на участниците в първото присъствено състезание VIVA Математика на VIVACOM

Виваком

Успешно завърши първото присъствено състезание VIVA Математика, което се проведе в Централното управление на VIVACOM в София.

В надпреварата взеха участие близо 30 ученици между 9 и 12 клас от цялата страна, които са показали най-добри резултати на предварителните онлайн съревнования в интерактивната платформа VIVA Cognita. За първи път в контролирана среда, а не пред своите компютри, те премериха сили помежду си не само за вярно решение на задачите, но и за бързина.

Всички получиха сертификати за доброто представяне, а победителите в предварително зададените четири категории – от 9 до 12 клас, бяха отличени със специални награди.

Първенците в отделните групи си тръгнаха с таблети Samsung Galaxy Tab E. Сребърните победители в състезанието спечелиха многофункционални мобилни телефони Lenevo A5000, а младежите, класирали се на третите места, получиха ваучери за пазаруване от книжарници Хеликон – всеки на стойност 100 лева. Повече информация за класирането и имената на победителите може да бъде намерена на сайта www.vivacognita.org в секция "Новини".

Платформата VIVA Cognita предлага иновативни методи за преподаване на математика благодарение на 700те интерактивни задачи, които са специално разработени в партньорство с Института по математика и информатика – БАН и Съюза на математиците в България. Тя е създадена през 2014 г., а днес задачите в нея разширяват знанията на 3 500 активни ползватели.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст