Спортният министър покани катарци да инвестират в Белмекен и Пампорово

Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев покани строителни предприемачи от Катар да инвестират в спортните бази на Белмекен и Пампорово. Това стана по време на срещата му с арабския му колега Салах бин Ханем бин Насер ал Али, съобщиха от пресцентъра на министерството. Спортният министър беше в Катар на двудневно работно посещение, което съчета със световното първенство по бокс за мъже в Доха.

Двамата министри обсъдиха предстоящото подписване на меморандум за сътрудничество в областта на спорта за провеждането на съвместни лагери, взаимодействие в областта на спортната медицина, борбата с допинга, възможността български специалисти да работят в катарските федерации по бокс, борба, стрелба, волейбол и др.

В документа ще залегне и насърчаване обмена на посещения на делегации, експерти и специалисти в областта на младежта, спорта, физическото възпитание и приложната наука чрез директен контакт със съответните младежки организации и спортни федерации.

В Доха министърът се е срещнал и с президента на Международната федерация по бокс (АИБА) Чинг Куо Ву, за да го увери, че България ще се справи с домакинството на олимпийската квалификация за участници в APB и WSB сериите, на която ще се разпределят общо 26 квоти.

България ще кандидатства и за домакинство на европейското първенство по бокс за жени през 2016-а. Ву е отправил покана към страната да кандидатства и за организацията на световния шампионат при дамите през 2018 година.

Красен Кралев се видял и с български спортисти, треньори и спортни деятели, които живеят в катарската столица, за да обсъдят вижданията си за развитието на професионалния и масовия спорт в България и подготовката на младите спортисти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст