Илияна Цанова стана заместник-шеф на фонда “Юнкер”

заместник министър-председателят по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова ще открие Форум „Градът 2014”. Събитието се проведе в Sofia Event Center. Целта на форума е да даде публичност на визията на градските лидери за приоритетите при реализиране на потенциала на градовете и да предостави платформа на бизнеса за популяризиране на постиженията и иновациите в областта на управлението

Както в. "БАНКЕРЪ" прогнозира Илияна Цанова беше избрана за заместник-директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции, станал известен като фонда "Юнкер". Кандидатурата й беше подкрепена с 454 гласа "за" от Европейския парламент.

Тя беше вицепремиер по управление на еврофондовете в двете последни служебни правителства – на Марин Райков и Георги Близнашки.

Цанова дълго време е работила в Европейската банка за възстановяване и развитие. Тя има богат опит в структурирането, договарянето и изпълнението на инвестиции по отношение на инфраструктурни проекти.

Ръководството на фонда ще играе важна роля в подбора на проектите, които с помощта на публични средства се очаква да генерират общо 315 млрд. евро нови инвестиции в 28-те икономики.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст