ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сливен получава 800 хил. лева за улици в промишлена зона

Зам.-министърът на икономиката Любен Петров посети текстилната фабрика на Едоардо Миролио

Правителството отпусна 801 569 лева за ремонт и изграждане на улици в промишлената зона на Сливен. Средствата идват от бюджета на Министерството на икономиката и се дават на общината във връзка с изпълняването на ангажимент към първокласния инвеститор "Миролио", който има предприятие за производство на вълнени платове "Лана".

С предоставените пари ще бъдат възстановени асфалтовите настилки, пътната маркировка и спирки на градския транспорт. Ще бъдат изградени и тротоари, като по този начин ще се облекчи и обезопаси движението на товарни и тежкотоварни автомобили, както и предвижването на пешеходци в района.

В промишлената зона на Сливен се изпълнява проект за разширение и модернизация на производствената площадка "Лана" на италианския инвеститор Едуардо Миролио, който влага 30 млн. лв. в начинанието.

Проектът получи сертификат за първокласен инвеститор през декември 2014 г. и по реда на Закона за насърчаване на инвестициите има право на държавна подкрепа за изграждане на прилежащата инфраструктура към предприятието. От нея ще се ползват и другите заводи и фабрики в промишлената зона на града.

"Е. Миролио" ЕАД е собственик на седем фабрики у нас. Основната му база е в Ямбол, където има три завода – две предачници и една бояджийница, като инвестицията беше направена през 2007 година. В Сливен е предприятието за производство на вълнени платове и плетачница, а в Свищов – заводът за вискозна коприна "Свилоза Ярн".

В последните три години "Миролио" реализира растящи приходи от продажби и положителни финансови резултати. Активите на дружеството възлизат на около 800 млн. лв., като в предприятията му работят над 2000 души.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст