ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обсъждат гръцкия дълг в началото на 2016-а

Пиер Московиси ще “дисциплинира” Франция.

Обсъждането на въпроса за гръцкия дълг ще започне в началото на следващата година, заяви еврокомисарят за икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси пред Икономическата комисия на Европейския парламент (ЕП), предаде агенция АНА-МПА.

"Смятам, че в началото на следващата година ще можем да започнем обсъждането на дълга", каза Московиси в отговор на въпрос на заместник-председателя на ЕП и евродепутат от СИРИЗА Димитрис Пападимулис. Еврокомисарят обаче не уточни кога би могло да приключи обсъждането.

Московиси обвърза въпроса за дълга с реформите, които Атина трябва да изпълни, като посочи, че има "срокове" и "графици", според които "първо трябва успешно да бъдат изпълнени реформите" и "да бъде приложена помощната програма", договорена с кредиторите. По думите му първият пакет от реформи е бил изпълнен, а вторият е в процес на одобрение, но някои "амбициозни и смели" реформи като тези за пенсионната система все още предстои да бъдат изпълнени. Еврокомисарят обаче изтъкна, че Гърция се движи в правилната посока, що се отнася до придържането й към договореностите с кредиторите в замяна на отпусканите на страната финансови инжекции за реформи и рекапитализация на гръцките банки.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст