ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обществени поръчки

Нови коли за БНТ

Двадесет чисто нови автомобила ще си купи Българската национална телевизия. За тях са предвидени 960 хил. лева. А возилата ще бъдат 15 броя товаро-пътнически – три товарни с обща маса над 3500 кг и два с обща маса до 3.5 тона. БНТ иска поръчката да бъде изпълнена в срок от пет месеца, а кандидатите могат да подават оферти до 14 януари догодина.

 

Застраховки за полицаите

Групова рискова застраховка "Живот" ще бъде сключена за служителите на Министерството на вътрешните работи и курсантите, редовно обучение от Академията на МВР. Изчислено е, че за период от три години полиците ще струват 720 хил. лева. Застрахователните компании, които искат да поемат поръчката, могат да внесат своите документи за участие в надпреварата до 14 януари.

 

София прави паметник на най-видния си кмет

Конкурс за паметник на инж. Иван Иванов – кмет на София от 1934 до 1945 г., е обявила местната управа. Наградният фонд за проектантските колективи е 4500 лв., а самото изграждане и монтажът на монумента ще струва още 45 хил. лева. Предвидено е скулптурата да бъде разположена на бул. "Драган Цанков" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" – пред Метростанция "Стадион Васил Левски". Причината да бъде избрано това място е, че именно там бликва първата вода от Рилския водопровод, който е проектирал кметът Иванов. Освен с осигуряването на питейна вода за столицата градоначалникът е известен и с това, че за кратко време успява да пребори корупцията и бюрокрацията, като налага желязна финансова дисциплина и всеки месец публикува разходите на кметството в списание "Сердика". Иванов слага ред и в безразборната дотогава архитектура на града.

 

Търсят се консултанти за ВиК 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е решило да наеме външни експерти за осигуряване на качеството, контрола и текущото подпомагане при извършването на регионалните прединвестиционни проучвания за обособените територии, обслужвани от ВиК операторите в Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Шумен и Ямбол. За хонорари са предвидени точно 5 млн. лв., като договорите с избраните консултанти ще са за срок от 36 месеца. До 15 януари е срокът за подаване на оферти.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст