Фиктивен износ на 8 тона пилешки бутчета засече НАП

НАП сграда

Фиктивен износ на 8 тона пилешки бутчета е предотвратен от НАП. Служителите от фискален контрол са засекли при проверка на камион, превозваш пилешко месо, несъответствие между количеството на стоката, която е натоварен в камиона и посоченото в документите. Оказало се, че в камиона липсват 8 тона замразени пилешки бутчета на обща стойност 65 800 лв.

Служителите от фискален контрол продължават работата си по доизясняване на случая, а сигнал за фиктивния износ вече е подаден до компетентните органи на МВР.

Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС, посочват от НАП. Схемата е уточнена – при нея търговец изнася стоката само „по документи“, като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци .

От началото на 2015 г. фискалните агенти на НАП са извършили 250 000 проверки на транспортни средства, като на 64 000 са поставени технически средства за контрол.
В резултат на извършените контролни действия са наложени 1300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Припомняме, последният по-голям случай отново с фиктивен износ на пилешко месо бе засечен от данъчните преди половин година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст