Джихадистите обезглавиха руски шпионин

руски шпионин екзекуция

"Ислямска държава" разпространи в интернет видеозапис, на който мъж, говорещ на руски език, признава, че е шпионин на руските тайни служби, след което очевидно бива обезглавен от друг мъж, който също говори на руски, предаде Асошиейтед прес.

Автентичността на видеото и на твърденията засега не може да бъде потвърдена, а руското външно министерство и руската служба за сигурност ФСБ не са направили коментар. Няма информация кога и къде е заснет записът. Според ДПА видеото е направено в сирийската провинция Ракка, известна като крепост на групировката.

На видеото се вижда седнал мъж в оранжев гащеризон, който обяснява за вербуването си от руските служби. Той казва, че е бил изпратен в Сирия, за да събере информация за терористичната групировка, а преди това е живеел в Чечения. После боец на ИД, чието лице не е скрито, на руски език заплашва с нападения Русия и президента Владимир Путин, прерязва гърлото на мъжа и го обезглавява.

Това, както изглежда, е първият път, в който групировката твърди, че държи руски заложник. Москва също не е съобщавала неин гражданин да е в плен на ИД, посочва АП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст