ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Калфин: Не се замразяват социални разходи

Министерски съвет Ивайло Калфин

Социалните разходи са очевиден приоритет в бюджета за следващата година. Това заяви пред  Би Ти Ви вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

Според него упреците от страна на опозицията, че социалните плащания се замразяват са мантра, повтаряна отпреди година. "Може много неща да се искат за социалната политика, но замразяването на социалните разходи е несериозно и невярно твърдение. Бюджет 2016 е бюджет в рамките на възможностите. Бих искал да има повече възможности за повече политики", заяви Калфин и посочи, че са предвидени повече европейски средства за следващата година.

По повод заявеното вчера от АБВ, чиито член е Калфин, намерение да се напусне управляващата коалиция, вицепремиерът обясни, че това, което ги изнервило вчера са започналите размествания по одобрения от кабинета бюджет за следващата година. Според него управляващите и по-конкретно ГЕРБ би трябвало да се придържат към това, което е одобрено в Министерски съвет, а не да се правят размествания впоследствие, които "да се развяват като знаме", без диалог и съгласие.

Калфин обяви, че АБВ би излязла от управлението, ако ГЕРБ прекалят с такова поведение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст