Бързо производство срещу жена за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

Прокурор

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство срещу 37-годишната Б.А., от гр. Пловдив, за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие – престъпление по чл. 296 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 30 ноември 2015 г. вечерта Б.А. отишла в дома на родителите си в гр. Пловдив, където били нейните деца – 17-годишната й дъщеря и 13-годишният й син. Тя била във видимо нетрезво състояние и предизвикала скандал със семейството си, дори посегнала физически спрямо своята майка, на което децата станали свидетели.

Всичко това се случило след като през юни 2015 г. в полза на родителите и децата на Б.А. е била издадена заповед за защита от домашно насилие от Районен съд-Пловдив. В нея изрично е било указано на Б.А. да се въздържа от домашно насилие спрямо децата и родителите си. Заповедта е била връчена на Б.А. от органите на МВР, като тя писмено е била предупредена за последиците от неспазването й. Въпреки това Б.А. е посетила близките си и е извършила актове на домашно насилие спрямо тях.

На 3 декември 2015 г. Б.А. е привлечена като обвиняема за престъпление по чл. 296 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До три дни по бързото производство предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе обвинителен акт спрямо нея в съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст