ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Калфин работел добре с всички министри

Министерски съвет Ивайло Московски

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин отказа да даде оценка за работата на министрите от Реформаторския блок, като посочи, че в Министерския съвет няма проблем с работата на който и да е министър.

Вчера се заговори, че ДСБ иска оставката на просветния министър Тодор Танев, а ден по-рано лидерът на АБВ Георги Първанов поиска оставката на правосъдния министър Христо Иванов, за да се случи съдебната реформа.

"По отношение на отчета на АБВ се предвижда и заседание в края на тази или началото на следващата година. На него ръководството на АБВ ще отчете едната година в управлението и ще направим съответните изводи за участието си. По отношение на колегите министри не бих искал да влизам в коментар на политическите интриги – вътрешнокоалиционни или вътрешнопартийни, които са извън мен. В МС всички министри работят с чувството за екипност. Ако някоя партия не е доволна от министрите си, то това се случва извън МС", обясни Калфин.

Социалният министър коментира още, че ако влязат добавките за прослужено време в заплатата, тя "замръзва". "Ако нямаме достатъчно добър механизъм за актуализация на заплатите, то това не е добра идея", заяви министърът в отговор на въпрос във връзка със заявени намерения от ГЕРБ за премахване на доплащането за прослужено време към заплатата, включително и в Кодекса на труда. По думите му е нужно да се изчака дали ще се появи такова предложение, в каква форма ще е то и напомни, че то трябва да бъде обсъдено със социалните партньори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст