ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правителството отпусна 10.7 млн. лева за училищата

Министерски съвет

С три постановления правителството отпусна 10.7 млн. лева по бюджетите на общини за училищни дейности.

С близо 5.7 млн. лева ще бъдат финансирани проекти по националните програми "Модернизиране на системата на професионалното образование" и "Информационни и комуникационни технологии в училище", ще бъдат изплатени обезщетения по програмата "Оптимизация на училищната мрежа", както и реално взети часове от учители и възпитатели, заместващи свои колеги в периода 1 септември – 31 октомври 2015 година по програмата "На училище без отсъствия".

Други 4 млн. лв. ще получат общините за покриване на разходите за превоз на ученици до 16-годишна възраст и деца от населени места без училище или детска градина до най-близкото учебно заведение.

Останалите малко над 1 млн. лева са предназначени за допълнително финансиране на целодневната организация на учебния процес на шестокласниците и за защитени училища.

Правителството одобри и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата и трансфери по бюджетите на общини в общ размер 17 610 лева. Средствата са за изплащане на стипендии и еднократно финансово подпомагане на ученици по Програмата за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст