ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Любомир Герджиков оглави Гражданския съвет от страна на професионалните и неправителствените организации

Висш съдебен съвет ВСС

Професионалните и неправителствени организации, членуващи в Гражданския съвет към ВСС избраха Любомир Герджиков за съпредседател от страна на организациите. Това е трети мандат за Любомир Герджиков, който е изпълнителен член на Управителния съвет на „Сефита” – сдружение за експертизи, финансово-икономически и технически анализи. Той бе първият съпредседател на Гражданския съвет от страна на професионалните и неправителствените организации, избран на 11.02.2013г. чрез жребий между членовете на Гражданския съвет. Днешният избор бе проведен поради изтичане на девет месечния мандат на досегашния съпредеседател Гергана Мутафова – заместник-председател на Асоциацията на прокурорите в България.

На редовното заседание на Гражданския съвет бе представена презентация на Единния информационен портал на съдебната власт, реализиран в изпълнение на проект „Електронно правосъдие – проучване и изграждане на единна комуникационна и информационна инфраструктура и единен електронен портал на съдебната власт” финансиран по ОПАК, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Обсъдени бяха насоките за дейността на ГС през 2016г. и бе решено професионалните и неправителствени организации да представят писмени становища за темите, които следва да се заложат като приоритет в работа му, както и да направят предложения във връзка с техническото задание за изграждане на единна система за управление на делата.

Следващото заседание на Гражданския съвет ще се проведе на 29 януари 2016г. и на него ще бъде представен отчет за дейността на съпредседателите му през 2015г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст