ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Просветният министър щял да подаде оставка, само ако Борисов позволи

Парламент Тодор Танев

"Ако Реформаторския блок реши да оттегли своите министри, тогава ще отида да говоря по този въпрос с премиера". Така коментира пред журналисти в парламента министърът на образованието Тодор Танев, който е от гражданската квота на блока.

Танев подчерта, че никой от Реформаторите не е искал неговата оставка оставката, като отново подчерта, че така може да му поиска само премиерът Борисов, защото той го е назначил. Министърът добави, че ведомството му е стабилно.

Той подчерта, че все още не говорил с Реформаторския блок за случилото се след оставката на правосъдния министър Христо Иванов заради бламираната от парламента съдебна реформа.

"Знам едно, че Иванов с бори за тази реформа от началото на мандата и може би трябваше малко повече турове да се направят, за да се постигне в някаква степен критичен минимум от съгласие, но не мога да го съдя, защото не познавам работата на колегата. Аз го схващам като колега – човек честен от РБ, който иска нещо, което голямата част от нашата нация иска", коментира Танев.

Стана ясно, че той не е поканен на срещата на блока, която ще се проведе в Бургас.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст