ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Доган няма да се връща в политиката

осман октай

През пролетта ще има рокади в ръководството на ДПС, прогнозира пред Нова телевизия бившият втори партията Осман Октай. Коментарът му идва след появилата се информация, че на коледното парти в сараите в Бояна, почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е намекнал, че ще смени председателя Лютви Местан.

"Доган само е намекнал какви са намеренията му, но той никога не казва предварително кого ще смени", обясни Октай. Според него Доган се е ядосал на агресивното поведение, което лидерът на ДПС Лютви Местан демонстрира в публичното пространство.

"Доган наистина е реагирал много остро", заяви Октай и подчерта, че той е бил провокиран от декларацията на ДПС за сваления руски самолет, която била протурски насочена. Освен това Ахмед Доган бил гневен и на ниските резултати на последните избори, най-вече в Североизточна България.

Бившият втори в движението смята, че следващият председател на ДПС ще е "приемлив човек за Североизточна България и за кърджалийския район". "Няма да се учудя дори да има съпредседателство – двама председатели от Южна и Североизточна България", каза Октай.

По думите му Доган няма да се върне физически в политиката, но ще бъде по-активен, отколкото е бил досега. До момента Местан е играл ролята на "бушон". Той бил посредник между партията и избирателите, но в последно време имал провокативни изказвания, заяви Осман Октай.

"Всичко това не е характерно за лидера на ДПС. Никога не сте виждали Доган преди ерата Лютви Местан да е бил в такава позиция. Изпускал се е, но невинаги е бил така агресивен", обясни той.

По думите му Доган иска ДПС да се превърне в приемлив политически партньор, но според Октай в този формат ДПС няма как да стане приемлив партньор за управлението.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст