ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съд за мъж, измамил пенсионер при продажба на животни

Левове

Районна прокуратура – гр. Бяла внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж за извършена измама при продажба на животни – престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Обвинението срещу Юлиян П., е за това, че през март 2014 г., в гр. Борово, обл.Русе, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у възрастен мъж  от същия град, че ще заплати продадените му две телета и две агнета и с това му причинил имотна вреда в размер на 850 лева.

Обвиняемият се занимавал с търговия на домашни животни, които купувал от частни лица, след което ги препродавал. При поредната си обиколка понаселените места на областта разбрал, че пострадалият пенсионер продава телета и агнета. Бизнесменът не разполагал в момента с достатъчно пари за да ги закупи, но с цел да набави за себе си имотна облага – и използвайки обстоятелството, че продавачът е възрастен и наивен, решил да го въведе в заблуждение, че ще му плати животните по-късно.

За целта обвиняемият се срещнал с  мъжа, спазарил две телета и две агнета за общата сума от 900 лева, след което откарал животните, като обещал по-късно да плати дължимата сума като оставал в залог личната си карта. Въпреки обещанието обаче Юлиян П. и досега нищо не е платил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд-Бяла.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст