ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДПС: Местан да прочете устава

боянски сараи

На извънредно заседание Централният съвет на ДПС решава съдбата на председателя на партията Лютви Местан. Трусовете в партията започнаха след знакова реч на Ахмед Доган.

На влизане Джейхан Ибрямов призова лидера на формацията Лютви Местан да прочете партийния устав. Той направи това в отговор на мнението на Местан, че заседанието на Централния съвет на партията, който се събира в София, е нелегитимно. Според Местан само председателят може да свиква заседание на съвета. Ибрямов обясни, че Централният съвет освен от председателя, може да се свиква и от 1/3 от членовете на партията. ДПС е по-единна от всякога, подчерта Ибрямов.

Депутатът Тунчер Кърджалиев обясни, че не е чул пресконференцията на Местан и не знае какви послания е отправил на нея. Няма как да коментирам, нека да чуем от него, заяви Кърджалиев. За факта, че Местан дава пресконференция в присъствие на други депутати от ДПС, Кърджалиев каза, че това е смущаващо. Запитан дали той е новият лидер на ДПС, той отговори: "Не, разбира се".

Защо трябва да идваме с някаква нагласа, запита Рамадан Аталай и обясни, че ДПС просто се събира за заседание на парламентарната група и заседание на Централния съвет. Запитан за това, че все пак заседанията са извънредни, Аталай каза: "Всичко, което се случва на Коледа, е извънредно. Но нали знаете на Коледа стават и чудеса".

Той не коментира защо Местан даде отделна пресконференция в Кърджали. Аталай добави, че това му действие предстои да бъде тълкувано от партията.

Евродепутатът Филиз Хюсменова, която е спрягана за следващия лидер на партията не коментира ситуацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст