ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Местан: Заседанието за свалянето ми е незаконно

местан

Само председателят може да свиква Централния съвет на ДПС, никой друг. Това заяви в Кърджали Лютви Местан.

Според него форумът на ДПС в София днес, на който се очаква той да бъде свален от ръководния пост е нелегитимен.

Местан обяви, че въобще не е бил поканен на форума.

Той не е подал оставка и няма такова намерение, но  допълни, че ако Централният съвет на ДПС я обяви днес, той ще приеме решението.

"Цели 19 години съм бил коректен в ДПС, именно поради тази причина от мен трудно ще се изгради образа на предателя", допълни той.

"Аз стоя зад позицията си в парламента за сваления руски изтребител и не приемам, че това е грешка", отбеляза още Местан. "Държавата не може да остане винаги неутрална и трябва да покаже, че е част от евроатлантическия пакт и идеята за него", допълни той.

"Отправям призив към всички да имаме съзнанието, че ако загубим човешкото достойнство, губим себе си. Знам какво ме чака. Няма от какво да се срамувам. Днес ще получа най-ценния подарък", каза Местан. На журналистическия въпрос „Какъв е той?", отговори: „Свободата, Санчо, е велико нещо!".

Лютви Местан каза, че не е избягал никъде. "В България съм и сега съм в моя роден град Кърждали и ще бъда следващите дни тук. Не очаквайте аз да избягам някъде да се скрия", каза той.

По повод на разиграла се драма вчера той обясни: "Вчера през деня бях в София, вечерта в Пловдив при мой приятел, където решихме да се почерпим предварително за настъпващия ми рожден ден".

На пресконференцията присъстват депутатите Шабаали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али, Венцислав Каймаканов и областният лидер на ДПС в Кърджали, и кмет на Джебел Бахри Юмер.

Присъствието на народните представители е сигурен знак за разцепването на групата на ДПС в парламента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст