Арестуваха руснак и естонец с канабис, купен от неврокопчанина Борис Белев

марихуана

Успешна операция "Антидрога" реализираха полицаите от ПУ на МВР в Гоце Делчев, които от седмици били по следите на канал за продажба на наркотици по трасето Гоце Делчев-София -Варна. В канала попаднали и двама руски бизнесмени със строителна фирма в морската столица, пише Струма.

Оперативна информация сочела, че въпросните руснаци системно се снабдяват с канабис от Гоце Делчев и вчера, около 14:00 часа, на ул. ”Панаирски ливади” в гр. Гоце Делчев, полицейските служители на РПУ  спрели за проверка лек автомобил „Опел Зафира” с водач Евгении. Г., гражданин на Руската федерация и пътуващият в него А. Л. /31г. / от Естония. В автомобила им е намерена и иззета около 254 гр. марихуана. А в огромни тонколони, превозвани в багажника на колата, са открити още 6 кг. канабис, разпределен в 50 пакета.

В хода на работата е установена съпричастността към случая на познатия на гоцеделчевската полиция Борис. Белев. /27г. /. Незабавно в дома му е извършена проверка и в помещения, където са намерени и иззети около 17, 2 гр. суха, тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

И тримата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст