Отвлякоха русенец със собствения му автомобил и го ограбиха

фолксваген голф

64-годишен русенец е бил отвлечен и ограбен, съобщават от полицията в Русе. По думите на потърпевшия, докато стоял в паркирания си на бул. „Фердинанд“ автомобил „Фолксваген Голф“, го заговорили двама мъже. Представили за полицаи и му казали, че трябва да тръгне с тях.

Поискали ключа за автомобила и го насочили да седне на задната седалка. Когато потеглили в посока квартал „Средна кула“, се усъмнил той поискал да слезе от колата, но не успял. По пътя двамата мъже спрели колата и го принудили да им даде намиращите се у него 2400 лв. и около 100 г злато на стойност около 5000 лв. След като прибрали плячката, потеглили обратно и го оставили заедно с колата в района на Сарайския мост, а те продължили пеш в неясна посока.

Потърпевшият е дал описание на двамата мъже. По сигнала е започнало разследване като е образувано досъдебно производство. Работи се по изясняване на случая, съобщават още от ОД на МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст