Борисов още мълчи по въпроса за външния мониторинг на прокуратурата

Бойко Борисов Радан Кънев

Оставката на образователния министър Тодор Танев се очакваше много преди премиерът да я поиска. Ние бяхме поставили въпроса и пред колегите от Реформаторския блок, макар и безуспешно. Това коментира пред БНР лидерът на "Демократи за силна България" Радан Кънев. 

В началото на декември миналата година стана ясно, че на заседание на съвета на Реформаторския блок от ДСБ са поставили въпроса за оставката на просветния министър. 

Кънев говори и за протеста пред Народното събрание. "Новини за сценарий за свалянето на правителството чувам само от ГЕРБ. Изобщо за този протест, ако не бяха тези новини от ГЕРБ, аз нямаше да знам. Ако става дума за сваляне, това е поредният път за самосваляне в героична поза, който не ми се коментира, защото аз гледам на политиката като на сериозна отговорност, а не подобни постановки", изтъкна Кънев. 

"Работим сериозно организационно по структурите си в страната, както и на централно ниво за изграждане на нов сериозен десен проект, който да бъде реална алтернатива на днешното управление, защото липсата на алтернатива и пълният разпад вляво мисля, че са повече от видими", изтъкна лидерът на ДСБ. 

По думите му алтернативата на ДПС и АБВ ще дойде отдясно. На въпрос, кога се очаква да бъде реализиран новият десен проект, Радан Кънев заяви: "Нека да видим как се развиват събитията в управлението и в ГЕРБ, защото може да ни се наложи да е много по-скоро. ГЕРБ излъчва тежка нестабилност. Аз очаквах от премиера не новина за смяна на министър, а коментар на доклада на Европейската комисия и на настояването за външен независим мониторинг на прокуратурата". 

Той призова структурите на ДСБ много скоро да са готови за нови избори. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст