Танев ще подаде оставка

Парламент Тодор Танев

Образователният министър Тодор Танев ще подаде оставка. Това съобщи той пред Дарик радио.

Той обясни, че отдавна е искал среща с министър-председателя Бойко Борисов, но такава до този момент не се е осъществила, а за исканата му оставка научил от медиите. Танев каза, че преди искането на оставката му е искал да се види с премиера по три теми – борбата с престъпленията и наркотиците в училищата, борбата с нетолерантността, както и професионалното образование.

Той няма възражения срещу поисканата му от Бойко Борисов оставка. "Това, което ще ви кажа, е следното – господин Борисов ме е сложил и господин Борисов е този, който ще ме махне. Така е преценил, така трябва да се случи. Нямам никакви възражения, ако той я поиска оставката, защото не съм се виждал с него и знам само за прессъобщение. Не мога да ви кажа нищо повече. Вероятно той ще поиска да се срещне с мен пряко или непряко, за да ми каже всичко това. Все пак министър не може да изчезва от политическия хоризонт и държавното управление само чрез прессъобщение, но може и това да се случи… Надявам се да имам среща с министър-председателя. Не съм се чувал с него все още", каза Танев.

"Исках среща с него по три важни въпроса. Единият от тях е той да поеме, ако желае, за акцията ни по борбата с престъпленията и наркотиците в училище. Втората е свързана с борбата срещу нетолерантността. Най-вече държа ако някой ден пожелае, професионалното образование в България да не е единствено и само в ръцете на министерството", каза още министърът.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст