Огнян Донев и защитата му поискаха делото за укриване на данъци да се гледа по съкратената процедура

Огнян Донев

Бизнесменът Огнян Донев и защитата му поискаха делото за укриване на данъци да се гледа по съкратената процедура, като ще бъде разпитан само един свидетел и няколко експерти, съобщи БТА. Малтретират бизнеса ми, обяви пък Огнян Донев в съда

Пред журналисти Донев заяви, че той и защитата му приемат показанията на останалите свидетели, които не били съотносими към делото. Бизнесменът беше категоричен, че не е укривал данъци и е доволен, че е създал бизнес, който независимо от 4 годишното малтретиране е успял да запази 10 000 работни места. Много съм доволен, че сме създали бизнес, който, независимо от над 4-годишното малтретиране, успяхме да съхраним и да запазим всичките 10 000 работни места, без да съкратим нито един наш служител. Това заяви бизнесменът Огнян Донев пред медиите, след като делото срещу него беше отложено.

Той изтъкна, че не е нарушил закона. Запитан как си обяснява обвинението, той призова: „Попитайте хора, които са компетентни на борсата. Не е редно аз да правя изявления.” Донев посочи още, че наистина материята не е достъпна за широката публика и по тази причина смята, че вещите лица трябва да се изкажат по въпроса.

Причината да поиска съкратен процес е, че по този начин делото ще бъде ускорено. Той и защитата му приемат изцяло показанията на свидетелите в хода на разследването и затова са съгласни да не бъдат разпитвани отново.

Обвинението не е съставомерно, категоричен бе той, като обясни, че от самото начало това е и тезата на адвокатите му.

Делото беше отложено, тъй като адвокат Ина Лулчева е ангажирана и с друго заседание, а прокурор Петров пък е зает и с делото на Сергей Станишев, насрочено за 13:30 часа.

Процесът за укриване на данъци срещу Донев ще продължи на 7 март от 10 часа. Тъй като свидетелите няма да бъдат разпитвани отново в зала, процедурата изисква да бъдат изчетени показанията им, дадени в досъдебното производство. За тогава ще бъде призована и единствената свидетелка, която ще дава показания пред съда, а именно – Цветанка Златева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст