ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

140 хил.лв. е имало в инкасо автомобила, Христо и Бойко се опитали да ги задигнат заедно с колата

Левове

Над 140 хил.лв. е имало в инкасо автомобила, който братовчедите Христо и Бойко, се опитаха да оберат тази сутрин, съобщи на извънреден брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Христо и Бойко очевидно са имали план, имайки предвид, че са с опит в охранителния сектор. Интересен факт е, че Бойко доскоро е работил във ВИП Секюрити. Същата фирма братовчедите се опитаха да оберат днес.

Те са смятали да обезвредят гардовете, а след това да изчезнат с автомобила и парите. Съвсем наблизо е била паркирана и тяхната кола, на която очевидно е трябвало да се прехвърлят.

Бойко е бил въоръжен със спрей и газов пистолет и е опитал да отклони вниманието на охранителите. В този момент Христо се качил зад волана на инкасо автомобила, опитал се да го запали, след което е бил прострелян. Това е изплашило братовчедите, които са побегнали, а само 20-ина метра след това Христо се свлякъл безпомощно на земята, а Бойко е арестуван от полицаи няколко минути по-късно.

Прокуратурата няма данни двамата обирджии да са използвали газовото си оръжение, но все още се въздържа да коментира дали охранителите са превишили неизбежната отбрана. Срещу тях не е повдигнато обвинение, те са разпитани и освободени, уточни апелативният прокурор на Бургас.

В същото време стана ясно, че утре ще се гледа мярката за неотклонение на Бойко Борецов. "Това е много тежко умишлено престъпление, по което го грози затвор от 15 до 20 години, доживотен или доживотен без право на замяна", допълни Любомир Петров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст