ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трифонов няма да влиза в политиката засега

слави трифонов

Шоуменът Слави Трифонов няма политически амбиции. Това заяви самият той в интервю за бТВ, излъчено в сутрешния блок на телевизията.

Изказването му бе записано малко след като вчера екипът от "Шоуто на Слави" внесе в парламента 673 481 подписа с искане за референдум по няколко въпроса. Част от тях са въвеждането на задължително гласуване, мажоритарен вот и намаляване на броя на депутатите наполовина. 

"Аз мисля, че това са едни български граждани, които са безкрайно разочаровани. Това е една държава, в която беззаконието властва, в която хората не могат и не разчитат на съдебната система и на държавата и взимат неща в свои ръце. Това е неприемливо в една държава членка на Европейския съюз", каза той. 

Трифонов посочи, че няма политически амбиции и целта на акцията му не е да го въведе във властта. По думите му всичко това го прави заради истината, а не желание да прецака системата, тарикатщина или желание да спечели нещо. В същото време обаче не изключи, че след време може да промени мнението си за участие в политиката като направи уговорката, че "след една година, ако сме живи и здрави, пак ще говорим". 

"Това са 700 000 личности и когато някой излезе срещу тях и им каже, че те са едни лъжливи подписи, предполагам, че на тях няма да им е приятно. Не може 240 (депутати, б.р.) срещу 700 000 души. Просто няма как!", категоричен бе шоуменът. "В Холандия има 130 депутати за 17 млн. души. Те всеки ден ходят на работа с колелета. Просто си представях как Цецка Цачева отива на работа с колело", отбеляза Трифонов, който настоя, че българските политици трябва да са само служители. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст