ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Изселниците в Турция са разделени между Местан и Доган

Лютви Местан

Българските изселници в Турция са разделени в подкрепата си за ДПС и бъдещата партия на Лютви Местан – ДОСТ. Това стана ясно от думите на председателя на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул Неджиати Барлас пред Дарик. По думите му 14 изселнически организации подкрепят ДПС и почетния председател Ахмед Доган, но немалко застават и на страната на Местан.

Турският президент Реджеп Ердоган най-вероятно открито ще подкрепи екслидерът на ДПС Лютви Местан и новата му партия ДОСТ, смята още Барлус.

"Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е направил нищо против турския президент Реджеп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието, а те се занимават с него", каза още той. Според него отстраняването на Лютви Местан вероятно се дължи на нежеланието на Доган ДПС да се разпадне.

Председателят на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул припомни, че ДПС е най-стабилната партия в българския политически живот досега.

"Ахмед Доган е идеологът на партията, той е лидер и създател на партията и сега няма да я остави да се разпадне. Зад Местан също доста хора застават. Тези организации, които мислят успоредно с турското правителство", каза още Неджиати Барлас.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст