ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Управляващите дадоха зелена светлина за втори лифт в Банско

Бансколифткурорт

Партиите от управляващата коалиция одобриха строителството на втори лифт в Банско. Това бе решено на днешния Съвет за развитие към правителството.

"По настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов е разгледана точката за строителството на втория лифт в Банско и след като година партиите мълчаха, сега ще се действа", обяви председателят на Съвета Румяна Бъчварова.

"Единствено от Реформаторския блок се въздържаха, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори. Това е едно решение, което МОСВ трябваше да вземе. Отлагано беше заради възражения без аргументация. Ние една година очаквахме становища и от Реформаторския блок, и от останалите партньори, които не получихме, затова просто закъсняваме със сроковете, в които министерството трябва да изпълни своите задължения", обясни Бъчварова.

Друго решение на съвета е да се разширят функциите на армията по охраната на границата ни. При извънредна ситуация по границата ни и при засилен бежански поток ще се разчита на включване на армията при съвместните патрули.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст