ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски е коригирал списъците от КТБ

константин симеонов

Обявените преди дни нови списъци с физически и юридически лица, които са държали пари в КТБ и които впоследствие се оказаха грешни, всъщност и сега са непълни и манипулирани. Това коментира пред Би Ти Ви адвокат Константин Симеонов, защитникът на Цветан Василев.

Той отговори и на въпроса кой е коригирал списъците: "Делян Пеевски и хората които стоят зад него. Ние сме олигархична държава с подчинена на тази олигархична държава прокуратура, която прави това, което ѝ се нареди."

Според адвокат Симеонов  например не фигурират роднините на вицепрезидента Маргарита Попова, а нейният син и дъщеря ѝ имали над 1 млн. лв. Бившият градски прокурор Роман Василев пък имал спестени над 600 хил. лв.

"Нито синът ми нито дъщеря ми имат влогове в милиони и толкоз по въпроса", коментира вицепрезидентът Маргарита Попова, която бе включена по телефона по-късно в сутрешния блок. След това тя още веднъж повтори, че не е вярна информацията, че децата й имат милиони на сметка.

"Моят съпруг какви влогове има, знае само той. Въпросът е, че нито синът ми, нито дъщеря ми имат влогове в милиони в КТБ или в която и да е банка", каза още Попова.

Адвокатът на Цветан Василев коментира и поискания от главния прокурор Сотир Цацаров европейски натиск над Сърбия, за да може банкерът да бъде екстрадиран в България като опит за намеса във вътрешните работи на страната. По думите му Василев е в изгнание, а в България му виси "дамоклиевият меч на прокурорската държава".

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст