ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Имена

"Трябва да бъдат проследени всички виновни за източването на КТБ и вероятно те са много." Това заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров, след като синдиците на КТБ публикуваха списъците на партии, политици и магистрати с депозити във фалиралата банка. Народният представител изтъкна, че тези данни не отговарят на въпроса кой е източил КТБ. "Искаме публичните фигури, замесени в това, да бъдат оповестени по веригата. След като ни отказаха, се принудихме да заведем дело в съда", аргументира се той.

 

Академичният съвет на ВУЗФ прие единодушно решението да присъди почетното звание "Доктор хонорис кауза" на висшето училище на Люсиен Хейсенс, изпълнителен директор на KBC Bank & Insurance и председател на надзорните съвети на СИБАНК и на ДЗИ – част от "KBC Груп". Отличието се присъжда за приноса на Хейсенс в управлението и развитието на KBC Bank&Insurance България и Европа, както и за създаването на съвместната магистърска програма “Иновации и бизнес процеси в застраховането” между ВУЗФ и ДЗИ.

 

Краткосрочните депозити, които са направили домакинствата у нас през януари, са близо два пъти повече от 12-месечните, показва анализ на TBI Bank. "Намаляването на лихвите по депозитите е тенденция в последната година не само в България, а и в цяла Европа. Тъй като анализаторите очакват тя да се запази през тази година, по-високата лихва за шестмесечните влогове в сравнение с 12-месечните, е отговор на желанието ни да предлагаме продукти, отговарящи на търсенето на клиентите", коментира Цветан Петринин, главен изпълнителен директор на TBI Bank.

 

"УниКредит" обяви печалба от 1.7 млрд. евро за 2015 г., което надхвърля очакванията на пазарните анализатори. "Показахме способността си да генерираме органичен растеж с подобряването и на капиталовите ни показатели. В същото време сме силно ангажирани с намаляването на разходите. Подобрява се качеството на активите, лошите кредити са под контрол и имат висока степен на покритие", коментира Федерико Гицони, главен изпълнителен директор на "УниКредит".

 

Ефективността на банките в България изпреварва ефективността на икономиката като цяло, заяви финансистът Димитър Бъчваров. Според него брутната добавена стойност в банковия сектор в страната е около 2% от общата добавена стойност на икономиката за 2015 година. В същото време печалбата достига 5% от общия размер на отчетените нетни печалби. Бъчваров допълни, че не вижда раздвижване на кредитния пазар, тъй като портфейлите на банките са изместени към по-краткосрочни кредитни позиции. "Кредитиране има, но проблемът е, че то не е инвестиционно. Този въпрос трябва да бъде решен", посочи експертът.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст