ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвинителния акт срещу охранители, убили по особено мъчителен начин и с особена жестокост болен мъж

Прокурор

Днес, 29 февруари 2016 г., Окръжната прокуратура във Варна внесе в Окръжния съд обвинителния акт срещу тримата охранители във варненския Гранд мол, които на 14 март 2015 г. убиха болен мъж. Обвинението срещу 25-годишния А.Н. от Кърджали, 23-годишния Кр. Д. от Ямбол и 20-годишния Цв. М от Варна е за умишленото убийство на Н.П., осъществено в съучастие като съизвършители от длъжностни лица спрямо човек, който се е намирал в безпомощно състояние, по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди  – престъпление по член 116, ал. 1, т. 2, пр. 1, т. 5 и 6, пр. 3 и 4, т. 11, пр. 1, във връзка с член 115 и чл. 20 ал.2 от Наказателния кодекс.

И тримата подсъдими са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от момента на извършване на деянието им и се намират във варненския затвор.

На 14 март 2015 г., в 11 часа, подсъдимите А.Н. и Кр. Д. получили сигнал от човек от охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ за клошар, който проси пари от посетителите на мола. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. Преди това Н.П. бил отведен до залата за видеонаблюдение, с цел да му бъде въздействано  да не посещава занапред мола.

Когато тръгнали да го извеждат от търговския център, охранителите  започнали да го бият, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения. Побоят над болния човек продължил 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият А.Н. снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

Около 12, 26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият Н.П. все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. В 12, 50 часа жена подала сигнал за мъж, който бил паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Н.П.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила най-малко 75 удара по тялото на убития. От заключенията й става ясно също, че Н.П. е страдал от психиатрично заболяване, но не бил агресивен. Предстои насрочване на делото за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст