Ловки крадци изтърбушиха златарско ателие и отмъкнаха цяло имане

Обир

Крупен обир бе извършен тази нощ в центъра на Гоце Делчев, съобщи struma.com. Бандата крадци "обезсилили" СОТ охраната и проникнали необезпокоявани в помещението, задигнали са металната каса, в която собственикът прибирал златните накити. Щетите са огромни. Крадците не са оставили нищо.

Кражбата е станала малко след 3 часа тази нощ. Опитните обирджии са пробили СОТ-а, на място няма жива охрана. Собственикът е извикан на място, както и охранителите от СОТ, които проспали обира. Това не е първи случай, в който на територията на областта, заради пробойни в техника на СОТ златарски ателиета стават жертви на подобни кражби.

Полицията работи по обира, днес ще бъдат призовани и охранителите по СОТ, тъй като вината за проникването е тяхна. Припомняме, че в Благоевград бяха ограбени 2 златарски ателиета охранявани от частен СОТ. Специалисти твърдят, че СОТ-овете използват нискокачествена техника, която е лесна за обезоръжаване от опитните бандити. Докато имаше полицейски СОТ подобни обири нямаше.

Работата по издирване на бандата продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст