ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАП продава леки коли за 350 лева

НАП сграда

НАП Пловдив ще проведе търг на евтини автомобили, отнети в полза на държавата. Това са 20 леки коли, един микробус и две ремаркета, всички отнети в полза на държавата, тъй като са били средство за извършване на престъпление. С някои от тях са пренасяни наркотици през границата и във вътрешността на страната, други са използвани за трафик на хора, трети – за кражба или контрабанда на стоки, съобщава Радио-Пловдив.

Повечето автомобили са производство отпреди 2000-та година, но са в добро видимо състояние. Цените им обаче са изключително атрактивни – от 350 до 1 500 лева. Има и по-нови, като „Citroen C5“ от 2008 г., оценен на 5 950 лв. и „Mercedes Vito“ от 2004 г., който може да бъде купен за 7 500 лв. Най-висока цена – 10 300 лв. е дадена на товарно ремарке от производствената гама на „ПРК – 2002“.

Превозните средства могат да бъдат огледани на място и днес или по снимка в електронната страница на Агенцията за приходите www.nap.bg в рубриката „Продажби“.  10 март е срокът за внасяне на депозит в размер на 20% от първоначално обявената цена, а до 11 март се подават ценовите предложения за закупуване.

Следващата седмица НАП Пловдив стартира продажбата на 6,9 кг злато, 2 кг сребро и 51 100 броя перли. Те също се отнети в полза на държавата след осуетени опити за контрабанда. Перлите, които тежат общо 2,4 кг са в отделна група. Групирани по видове са и златните и сребърни накити, сред които има пръстени, обеци, гривни, брошки, медальони и дори златни часовници.

Огледите им стартират на 14 март, а подробностите по търга вече са публикувани в он-лайн страницата на администрацията. Експертите от НАП Пловдив напомнят, че за участие в търг на изделия от благороден метал е необходимо удостоверение за регистрация по Валутния закон.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст