ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кънев: За три месеца в опозиция постигнахме повече, отколкото за 13 във властта

Парламент Радан Кънев

"За три месеца в опозиция ДСБ постигна повече, отколкото за 13 във властта". Това заяви пред Нова телевизия лидерът на тъмносините Радан Кънев след провелото се вчера национално събрание на ДСБ, на което партията реши да остане част от Реформаторския блок, но го призова да излезе в опозиция.

Кънев отново подчерта, че оставането в Реформаторския блок не значи, че ДСБ не е опозиция. "Не виждам смисъл да слагаме ултиматуми, че ще разрушим блока. Всеки знае, че без ДСБ няма Реформаторски блок. Две от партиите в блока – БЗНС и НПСД, извървяха значителен път на еволюция и видяха че участието във властта е парлама", коментира той.

Според него три четвърти от хората в ДСБ са в опозиция и на вчерашния национален съвет е било много трудно да се убедят делегатите да гласуват за оставане в Реформаторския блок. Кънев отрече на вчерашното събрание да е обсъждано изключването на здравния министър Петър Москов.

"Изключването става от вътрешнопартиен арбитраж. Темата за Москов извън ДСБ за нас не съществува", отсече лидерът на партията.

Той изтъкна още, че чрез своите депутати и натиск ДСБ е успяла да постигне спиране на съмнителните обществени поръчки, осуетила е предизвестеният избор на нова Комисия за защита на конкуренцията и се е стигнало за сериозна работа по отношение на картела при горивата. Според Кънев единствено по съдебната реформа партията му не е успяла да постигне желаните резултати. Той коментира още, че премиерът Бойко Борисов го приема за враг, защото разбира, че ДСБ е единствената реална алтернатива на ГЕРБ.

Според Радан Кънев председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров "ще изгори" заради нередни обществени поръчки. "Започнаха обиски в конкретни фирми и те ще покажат дали върху хората на Бойко Борисов и Делян Пеевски в пътната агенция има чадър в прокуратурата или няма", обясни още той и допълни, че "истинската двуглава ламя в българската политика е ГЕРБ, а не ДСБ".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст