Депутати питат Горанов кой е пипал касата на КТБ

Парламент - Мартин Димитров

Изяснени ли са обстоятелствата около съществените разминавания и липси в касовата наличност на Корпоративна търговска банка (КТБ), каквито твърдения направи прокуратурата, и има ли отклонения от плащането на данъци и други публични задължения на банката? Този въпрос задават на финансовия министър Владислав Горанов депутатите Методи Андреев (ГЕРБ), Валери Симеонов (Патриотичен фронт), Петър Славов ( Реформаторски блок) и Мартин Димитров (Реформаторски блок).

Прокуратурата твърдеше, че има липса от касата на КТБ за около 200 млн. лева, а повод за въпроса е данъчна проверка на КТБ, приключила на 12 януари 2016 г. "Обичайно проверка на задължен субект се извършва при наличие на данни за евентуално отклонение от плащане на данъчни и други публични задължения", пише в мотивите на въпроса на четиримата депутати, определили се като "група за натиск", внесен днес в деловодството на парламента.

Депутатите настояват да разберат и за какъв период от време е била назначена проверката на НАП в КТБ и обхваща ли той, дори и частично, периода 2010-2015 г.  "През този период извършвани ли са и други проверки и/или ревизии на "КТБ" АД и какви нередности са установили те", питат още народните представители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст