Операцията в Сирия е струвала на Русия 460 млн. долара

путин

Операцията на Руската федерация в Сирия е струвала на бюджета около 33 млрд. рубли (460 млн. долара), но тези средства са били предвидени в бюджета на военното министерство. Това е съобщил президентът на Русия Владимир Путин по време на церемония по случай награждаването на военнослужещи от руската армия, отличили се при изпълняването на операцията.

"Разбира се, военната операция в Сирия изискваше и определени разходи, но повечето от тях, в размер на 33 милиарда рубли, бяха предвидени от Министерството на отбраната в бюджета за 2015 г., като ние просто пренасочихме тези средства за обезпечаване операцията в Сирия", обобщи на церемонията Путин, цитиран от ТАСС.

"След самата операция, ще са необходими още допълнителни ресурси, за възстановяването на запасите на техника и боеприпаси, но те ще бъдат оправдани и абсолютно необходими. Само по време на битка е възможно да бъдат извършени тестове за евентуалната поява на проблеми, които да се отстранят", убеден е Путин.

Според президентът, това са разходи за укрепване на боеспособността на страната и решение на текущите задачи по обезпечаване безопасността на Русия. "Това е необходимо да се случи сега, за да не се налага в бъдеще да заплатим друга, по-висока цена", заявил президентът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст