ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Атакуваха столицата на Европа

Бойко Борисов Брюксел

Остро и решително осъждам днешните брутални терористични атаки в Брюксел. България застава редом до Белгия в знак на солидарност срещу тероризма. Такова изявление направи премиерът Бойко Борисов по повод терористичните атаки на летището в Брюксел и няколко метростанции в града. 

"Брюксел не е просто белгийската столица. Това е столицата на обединена Европа. Това е сърцето на една общност, към която България принадлежи. Днес повече от всякога всички европейци трябва да покажем на целия свят, че няма да позволим на тероризма да разруши нашата цивилизация. Знам, че ще го направим по най-убедителен начин, защото това е част от нашите общи ценности, от нашия общ морал и култура. Искам да уверя приятелския белгийски народ и неговото правителство, че България е заедно с тях в този труден момент и могат да разчитат на всяка възможна наша подкрепа и солидарност", се посочва още в позицията на премиерът. 

Той изрази най-дълбоките си съболезнования на семействата на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите. 

Борисов подчерта още, че "Европа харчи милиарди за тези хора и просто не е честно да ни удрят в сърцето”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст