ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвинителен акт срещу собственик на фирма, укрил ДДС за около половин млн. лв.

Прокурор

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу Красимир Антонов за това, че при условията на продължавано престъпление, в качеството си на едноличен собственик и управител на фирма, е избегнал плащането на данъчни задължения в размер на 429 980 лв. (престъпление по чл. 255, ал. 3, във вр. с ал. 1, т1 и т. 3, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК).

За периода 2008-2010 г., Антонов е потвърдил неистина и затаил истина в подаваните от него декларации по Закона за данък добавена стойност (ЗДДС), както и в дневниците за продажби на неговото дружество. В тях той не е отразил извършените продажби на апартаменти и ателиета в хотелски комплекси, собственост на фирмата му и намиращи се по Южното Черноморие.

Обвиняемият също така е извършил въпросните сделки с недвижими имоти без да издава фактури в определените за това срокове, съобразно разпоредбите на ЗДДС.

Антонов е извършил всяко едно от деянията, които са общо 18, виновно, при пряк умисъл, като е знаел какво е съдържанието на подадените декларации и че в тях, и в дневниците за продажби по ЗДДС, не са отразени реално извършени продажби на посочените в обвинителния акт имоти, собственост на управляваното от него дружество. Така е укрил и начисляването на дължимия ДДС. По този начин обвиняемият е целял избягването на плащането на задълженията в особено големи размери към Републиканския бюджет, който престъпен резултат е бил постигнат, пише в обвинителния акт.

Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд ( СГС).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст