ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: България ще построи два бойни кораба

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България започва строежа на две бойни фрегати. Инвестицията в тях ще е в размер на около 800 млн. лв., които ще бъдат отпуснати на 3 транша по програма на правителството.

Борисов подчерта, че фрегатите са български прототип, изработени от наши учени и ще бъдат строени в български корабостроителници. Той добави, че е възможно след време дори да продаваме такива кораби.

Премиерът коментира темата след края на учението в Бургас против засилен миграционен натиск по море, в което се включиха армията и "Гранична полиция". "В България армията и граничарите могат да пазят сами своята граница, не е нужно НАТО да идва да ни пази", така оцени учението Борисов.

"Преди година и половина, знаете, министърът на отбраната може да го потвърди, нямахме пари, защото заварихме държавата на 3.8% дефицит. Тогава казах, че първо ще съберем пари да дадем по 50 млн. за празниците на пенсионерите. 220 млн. са досега извън бюджета, над 150 млн. повече заплати за учителите, десетки милиони за Спешна помощ и тогава, ако успеем да съберем повече приходи от приходните агенции, ще се обърнем към армията", напомни Борисов и обяви, че въоръжените сили са гордост на народа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст