ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Без бурки в държавните учреждения в Пазарджик

бурка

Пълна забрана на носенето на облекло, което покрива лицето при посещение в държавни и общински институции и обекти в Пазарджик, предлага кметът на града Тодор Попов. За да се случи това е необходима промяна в общинската нормативна наредба за обществения ред.

Основният аргумент за внесеното предложение за промяната е да се гарантира сигурността на гражданите. Според кмета, всеки посетител в държавните институции трябва да се идентифицира и да може да бъде идентифициран. В противен случай, няма как да бъде гарантирана сигурността на когото и да е било, ако не се вижда кой е под покривалото, допълнил той.

Според Попов, предложението е прагматично и изразява както личната му позиция, така и тази на администрацията, цитират от БТА. В него няма нищо популистко, допълнил той.

Естествено, предвидени са санкции, като при първо нарушение глобата е 500 лева, а при повторно нарушение, тя се удвоява. Предложението ще бъде обсъдено на заседание на Общинския съвет в Пазарджик, което ще се проведе на 28 април.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст