Дамаск готов на нови избори след преговорите

сирия дамаск

Сирийското правителство не възразява срещу провеждането на парламентарни избори след завършването на преговорите в Женева, заяви в интервю сирийският заместник външен министър Фейсал Микдад. Той посочи, че подобен вот ще се състои, ако в хода на разговорите бъде взето решение за това. Не се изключва и парламентарна реформа в резултат на Женевския процес. Микдад каза, че в този случай парламентът ше бъде избран съгласно новата конституция на страната, която ще подготви правителство на националното единство.

Утре в Сирия се провеждат парламентарни избори. Заместник-министърът каза, че те ще се състоят по сега действащия основен закон.

Междувременно специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура призова воюващите страни в Сирия да направят всичко по силите си, за да запазят крехкото споразумение за прекратяване на огъня, договорено с посредничеството на САЩ и Русия, предаде Асошиейтед прес.

Де Мистура направи изявлението, след като се срещна със сирийския външен министър Уалид ал Муалем в Дамаск – в момент, когато боеве между правителствените сили и бунтовниците в Северна и Западна Сирия заплашват примирието.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст