Окръжна прокуратура – Кюстендил сключи споразумения с обвиняемите за държане и придобиване на наркотици

Темида

Съдът одобри сключените споразумения между Окръжна прокуратура – Кюстендил и обвиняемите К.Г.А. и М.П.П. за незаконно държане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

На 17 февруари 2015 г., в гр. Бобов дол, в търговски обект тип дрогерия, в складово помещение в коридора, М.П.П. без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества с различно съдържание на активно действащи компоненти: 33,47 гр. коноп (марихуана) на стойност 200,82 лв.; 23,15 гр. коноп (марихуана) на стойност 138,90лв.; 0,92 гр. хероин на стойност 46,00 лв. и 0,42 гр. хероин на стойност 27,30лв. Общата стойност на откритите наркотици – 413,02лв. Същия ден тя разпространила на К.Г.А. част от държаните от нея високорискови наркотични вещества.

На свой ред К.Г.А. се признава за виновен за това, че придобил от М.П.П., наркотици с цел разпространение, сложени в кутия от боя за коса и в синя торбичка. Незаконното деяние било извършено при условията на опасен рецидив, след като същият бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, като понастоящем изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в затвора в гр. Бобов дол.

Съдът определи наказание на М.П.П. – лишаване от свобода за срок от една година, което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години. Спрямо К.Г.А. била постигната ефективна присъда лишаване от свобода за срок от 2 години при „строг режим“ в затворническо общежитие от „закрит тип“.

Определението на съда е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст