Рецидивистка е осъдена за кражба на пари от две жени

арест

Наказание от пет месеца лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи 39-годишна джебчийка, откраднала пари от жилищата на две възрастни жени в с. Морава –  престъпление по чл.196,ал.1,т.1, вр.чл. 194,ал.1 и чл.29,ал.1, и вр. чл.26,ал.1 от НК.

Албена Л. е призната за виновна и е осъдена, по обвинение на Районна прокуратура – Свищов, за това, че на  09.06.2015 г., в село Морава, община Свищов, действайки при условията на опасен рецидив и при условията на продължавано престъпление, отнела чужди  движими вещи – общо 116 лева  от владението и без съгласието  на две възрастни жени, с намерението противозаконно  да ги присвои.

Обвиняемата  се занимава с  просия, джебчийство и  домови кражби. Осъждана е многократно  за престъпления от общ характер. На  09.06.2015 година  отишла в село Морава. Спряла до къщата  на едната пострадала. Докато жената копаела в градината, Албена влязла вътре и от чанта на закачалката взела   10 лева.  Веднага след това обвиняемата   отишла   до друга къща на същата улица, в която  живеела втората пострадала. Влязла в жилището и от чекмедже на масата, в една от стаите, откраднала 106 лева. Съседка видяла обвиняемата като  влиза и излиза от къщата и предупредила пострадалата.

Присъдата влязла в сила и е изпратена за изпълнение на РП Ловеч.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст